Procházet kategorie
Zrnková káva Peru Presbitero 300 g 

Zrnková káva Peru Presbitero 300 g 

Podívejte se na nabídku konkrétní prodejny, kde chcete nakoupit. Nákup si vyzvednete, nebo vám ho dovezeme domů. Chci nakoupit
Od 389,90 
Produkt momentálně bohužel není skladem.
Země původu:
Peru
Kategorie:

Prémiová zrnková káva z lokální pražírny Fathers Coffee s chuťovými tóny žlutého ovoce, cukrové vaty a kakaa.

Země: Peru
Region: Cajamarca, Huabal
Producent: Presbitero Herrera Torres
Nad. výška: 1600-1800 m.n.m.
Odrůda: Catuai
Zpracování: suché

Producent Presbitero Herrera Torres vlastní 3 hektary půdy, na které pěstuje odrůdy Catuai a Colombia. V současnosti produkuje pouze naturálně zpracovanou kávu, protože s ní dosahuje mnohem vyšších chuťových kvalit, zejména díky nadmořské výšce, pěstovaným odrůdám a mikroklimatu.

Zralé třešně se posbírají, promyjí a usuší na vyvýšených postelích po dobu 25 až 30 dní.
Okres Huabal je jedním z dvanácti okresů provincie Jaén v peruánském regionu Cajamarca. Huabal má velký potenciál pro kvalitní kávu. Mnoho producentů však má kvůli špatné infrastruktuře omezené zdroje i znalosti a tento potenciál nemohou využít.

Díky tomu, že Huabal pokrývá několik pohoří, klimatické podmínky jsou tady velmi rozmanité. Některé oblasti mají vlhké klima s červenou “africkou” půdou, jiné jsou suché a horké. I proto jsou kávy z této oblasti v chuti velmi rozmanité a komplexní.

Zaměstnanci Falcon Coffees pracují v severním Peru již několik let a dělají zde velmi dobrou práci. Snaží se o napravení všech chyb, které farmáři při pěstování dělají, zlepšení kvality kávy i zvýšení finančního ohodnocení farmářů. Založili vlastní sklad kávy v Jaénu a mohou tak nakupovat kávu přímo od producentů. Jedině takto se prémie za vyšší kvalitu kávy dostanou přímo k nim.

Jsme tátova pražírna kávy. Výběrové kafe z Ostravy. Malá rodinná firma, velký splněný sen.Táta poctivě praží, máma vášnivě ochutnává a přibývající děti všemu nadšeně přihlíží.

Pečlivým a citlivým přístupem se snažíme vyzdvihnout přirozenou a jedinečnou chuť každé kávy. Každá totiž vyžaduje jiné pražení. Důležitým úkolem pražiče je vytvořit kávě její pražící profil. Určuje ho především změna teploty, přísunu vzduchu a doba pražení. I drobná úprava může změnit výslednou chuť a pražení proto představuje velmi soustředěný a pečlivý přístup. Neméně důležité jsou technologie se kterými pracujeme. Musí být hlavně spolehlivé a konzistentní. Proto pražíme na americké pětikilové pražičce IR-5 od společnosti Diedrich Roasters. Každé pražení zaznamenáváme do programu Cropster, abychom měli možnost kontroly a vše mohli zpětně dohledat.

Veškerou kávu si podle naší chuti sami vybíráme a hledáme při tom její sladké, čisté a voňavé tóny. Vždy nás musí něčím vyjímečným oslovit.
Zpět na začátek