Váš košík je zatím prádný
|
Červené víno tiché.
Víno prokvášelo a následně macerovalo 2 měsíce v kádi, poté zrálo 12 měsíců v akátovo-dubovém sudu vyrobeném místním bednářem ze dřeva z okolních lesů.
Charakteristika vína: Intenznivní vůně černého rybízu a peckovin. V chuti plné, elegantní, s příjemnou tříslovinou, které jsou typické pro červená vína z Modrých hor. Středně dlouhý závěr s dochutí švestkové pecky. Cuvée je lehké, ovocná a perfektně doplní Vaše relaxační chvilky.
Snoubení s pokrmem: červená masa s lehkou letní přípravou.
Hrozny, z nichž toto víno pochází, rostly a zrály ve vinici, jejíž poloha byla pečlivě vybrána s ohledem na specifické nároky této odrůdy. Díky náležité péči v průběhu celého roku dosahují hrozny té nejvyšší kvality. Zpracováním hroznů původními postupy – používanými již našimi předky – se dostává vínu plné a osobité chuti. V průběhu vzniku vín nebyly, až na nezbytný SO2, použity žádné další přísady, jež zásadně ovlivňují charakter naturálních vín. Veškerá manipulace je prováděna převážně cestou samospádu.
Víno vyzrává až do doby sudové zralosti v dřevěném sudu, speciálně určeném pro danou odrůdu. Nepoužíváme žádné moderní vinařské technologie ani řízené kvašení a selektované kvasinky, víno získává své kvality zejména správným zacházením s jemnými kaly, které jsou pro jeho vývoj absolutně nezbytné.
O výrobci:
Vinaření má v rodině téměř pětisetletou tradici a k vínu přistupují s úctou a šetrností. Hrozny pochází z vlastních vinic v obci Vrbice a Velké Pavlovice. Vznikaji přirozeným procesem bez zbytečných zásahů, jsou nefiltrovaná a s nízkým obsahem síry.
Otevřete a před konzumací nechte půl minuty nadechnout.
Buďte první, kdo se dozví o novinkách
a speciálních akcích.