Váš košík je zatím prádný
|
Veka je česká klasika, bez které doma obložený chlebíček nepřipravíte.
Veka je bílé pečivo z pšeničné mouky, zpravidla oválného tvaru podobného tvaru rohlíku. Je však celkově větší a nadýchanější. Příčně nakrájená se používá v Česku zejména k tvorbě obložených chlebíčků. Její původ je ve Francii.
Použití vek v kuchyni je velice různorodé. Od tradiční tvorby obložených chlebíčku až k opečené vece obalované v cukru či skořici. Veka se také může použít k tvorbě houskových knedlíků či tzv. vídeňského knedlíku. Ztvrdlá veka namáčená v mléce pak tvoří základ žemlovky. Dalším využitím pak může být např. smažená sýrová veka či vydlabaná plněná veka.
Buďte první, kdo se dozví o novinkách
a speciálních akcích.