Váš košík je zatím prádný
|
Tapioca je prastará surovina, kterou údajně používali už Mayové, jedná se o škrob získaný z kořene manioku. Má velmi příznivé účinky při potížích s trávením a je zdravým zdrojem komplexních polysacharidů s nízkým obsahem cholesterolu, obsahuje vápník, fosfor, draslík a hořčík. Je také zdrojem železa, kyseliny listové, vitamínu B, omega-3 a omega-6 mastných kyselin. Neobsahuje lepek a proto může být proto součástí bezlepkové diety. Z tapioky připravíte lahodný pudink, kaši pro děti, bubble tea, bezlepkové pečivo, ale můžete ji použít i jako zahušťovadlo do polévek nebo jako přílohu místo rýže.
Název | na 100 g | na porci 400 g |
---|---|---|
Energie | 6276 kJ | 25104 kJ |
Energie | 1500 kcal | 6000 kcal |
Tuky | 0.02 g | 0.08 g |
Cukry v sacharidech | 0.4 g | 1.6 g |
Vláknina | 0.9 g | 3.6 g |
Bílkoviny | 0.19 g | 0.76 g |
Buďte první, kdo se dozví o novinkách
a speciálních akcích.