Váš košík je zatím prádný
|
Tapioca je prastará surovina, kterou údajně používali už Mayové, jedná se o škrob získaný z kořene manioku. Má velmi příznivé účinky při potížích s trávením a je zdravým zdrojem komplexních polysacharidů s nízkým obsahem cholesterolu, obsahuje vápník, fosfor, draslík a hořčík. Je také zdrojem železa, kyseliny listové, vitamínu B, omega-3 a omega-6 mastných kyselin. Neobsahuje lepek a proto může být proto součástí bezlepkové diety. Z tapioky připravíte lahodný pudink, kaši pro děti, bubble tea, bezlepkové pečivo, ale můžete ji použít i jako zahušťovadlo do polévek nebo jako přílohu místo rýže.
Název | na 100 g |
---|---|
Energie | 1464 kJ |
Energie | 350 kcal |
Tuky | 0.02 g |
Sacharidy | 88.69 g |
Cukry v sacharidech | 3.35 g |
Vláknina | 0.9 g |
Bílkoviny | 0.19 g |
Sůl | 1 g |
Buďte první, kdo se dozví o novinkách
a speciálních akcích.