Kitl Syrob Mátový se připravuje z čerstvých lístků BIO máty, které se pak macerují ve studené vodě. Tím že se na výrobu používá BIO máta, nedostanou se nežádoucí chemické látky z konvenčního zemědělství do hotového sirupu. Specifická chuť Mátového Syrobu je způsobena používáním máty kadeřavé - známější pod názvem spearmint. Díky šetrnému výrobnímu postupu je Syrob bohatý na látky zdravé prospěšné, aromatické a chuťové.
Cukr, vodný výluh z čerstvé máty kadeřavé* (Mentha spicata L., 10%), mátový extrakt, extrakt ze zeleného čaje, vitamín C (20 mg ve 100 ml sirupu je 25% doporučené denní dávky), regulátor kyselosti: kyselina citrónová, konzervant: sorban draselný, přírodní mátové aroma.*= produkt ekologického zemědělství.
Neobsahuje alergeny.
Historie firmy Kitl se začala psát v roce 2005, kdy vznikla myšlenka vyrábět nápoje z bylinek, a navíc podle regionálních receptur. Jako první začala výroba bylinného vína s uklidňujícími účinky. Firma se snaží vyrábět výrobky z nejlepších surovin tak, aby byly zdraví prospěšné, aby byly chuťově vynikající a aby lidem skutečně pomáhaly. Všechny jejich produkty jsou vyráběné z BIO surovin, zázvor se přiváží z Indonézie a černý bez si firma dokonce pěstuje ve vlastním sadu. Při výrobě chtějí být efektivní a tak jim při ní pomáhá řada strojů, přesto ale stále sází na ruční výrobu.
Skladujte v chladu a temnu. Ovocné výtažky mohou sedimentovat, případný zákal nebo pěna nejsou na závadu a podtrhují přírodní charakter produktu. Před upotřebením protřepejte. Po otevření uchovejte v chladu a spotřebujte do 30 dní. Baleno v ochranné atmosféře.
Název |
na 100 ml |
Energie |
1427
kJ
|
Energie |
341
kcal
|
Tuky |
0.01
g
|
Nasycené mastné kyseliny v tucích |
1
g
|
Sacharidy |
85
g
|
Cukry v sacharidech |
85
g
|
Bílkoviny |
1
g
|
Sůl |
1
g
|