Váš košík je zatím prádný
|
Rýžová mouka se vyrábí z rýže speciálním postupem. Využívá se především k přípravě sladkých, nepečených dezertů. Je vynikající surovinou pro pečení bezlepkových sušenek, dortů a nekynutých buchet. Anebo vhodná pro zahušťování omáček slaných nebo sladkých jídel. Rýžová mouka zvyšuje objem a pojivost (bezlepkových) směsí. Jedná se o lehce stravitelnou potravinu, která vyvolává pocit nasycení. Neobsahuje lepek a je tak vhodná pro pacienty s celiakií a pro bezlepkovou.
Název | na 100 g | na porci 400 g |
---|---|---|
Energie | 1502 kJ | 6008 kJ |
Energie | 359 kcal | 1436 kcal |
Tuky | 0.6 g | 2.4 g |
Nasycené mastné kyseliny v tucích | 0.1 g | 0.4 g |
Sacharidy | 80.4 g | 321.6 g |
Cukry v sacharidech | 0.6 g | 2.4 g |
Vláknina | 1.3 g | 5.2 g |
Bílkoviny | 6.3 g | 25.2 g |
Sůl | 0.13 g | 0.52 g |