Váš košík je zatím prádný
|
Šafránové risotto je prémiovou verzí naší řady risott. Je to nejvíc typické risotto pro italskou kuchyni. Používá se velmi často jako příloha k dalším jídlům, ale velmi často se servíruje jen tak s parmazánem. Použitý šafrán je v nejvyšší kvalitě, jde o šafrán sargol z Iránu a je ho v balení dostatečné množství. Risotto je také doplněné o špetku prvotřídního cejlonského pepře. Risotto samo o sobě není kvůli pepři pikantní. Pepř dodává spíše krásnou vůni.
Jak na to:
1. V hrnci či pánvi orestujte směs na olivovém oleji.
2. Zalijte 350 ml horké vody a vařte 10 minut.
3. Dolijte dalších 350 ml vody a vařte do změknutí cca 10 minut.
4. Před koncem vaření můžete přidat máslo či parmazán podle chuti.
Název | na 100 g |
---|---|
Energie | 1455 kJ |
Energie | 347.8 kcal |
Tuky | 1.3 g |
Nasycené mastné kyseliny v tucích | 0.5 g |
Sacharidy | 73.7 g |
Cukry v sacharidech | 1.9 g |
Bílkoviny | 6.9 g |
Buďte první, kdo se dozví o novinkách
a speciálních akcích.