Pomazánkový kozí sýr vyrobený dle vlastní receptury. Surovinou je pasterované kozí mléko nejvyšší kvality vyprodukované na ekologické farmě. Pomazánkový sýr z kozího mléka má jemnou lahodnou chuť a je zdrojem snadno vstřebatelného vápníku.
Kozí MLÉKO, jedlá sůl, česnek max. 1%, mlékárenské kultury, syřidlo; tuk min. 15%, sušina min. 30%.
Mléko (7).
Pastrňákovi jsou původem z Prahy, po pádu socialismu se ale život elektroinženýra, ekonomky a jejich syna Matěje zásadně změnil. Jako dědicové posledního majitele získali v restituci rozlehlé hospodářství v Ratibořicích u Jaroměřic nad Rokytnou na Moravě. Psal se rok 1992 a padlo rozhodnutí opustit Prahu. Pastrňákovi bez jakýchkoliv předchozích zkušeností odstartovali na tehdejší dobu neobvyklou produkci výrobků z kozího mléka. Začínali s dvěma kusy, dnes farma zaměstná 15 lidí, kteří pečují o 850 koz, z nichž 550 denně nadojí 1400 litrů mléka. Farma navíc funguje v rámci norem ekologického zemědělství v celém procesu výroby.
Skladujte při teplotě 2–6 °C a spotřebujte do data uvedeného na obalu.
| Název |
na 100 g |
| Energie |
745
kJ
|
| Energie |
178
kcal
|
| Tuky |
13.2
g
|
| Nasycené mastné kyseliny v tucích |
12
g
|
| Sacharidy |
2.7
g
|
| Cukry v sacharidech |
1.9
g
|
| Bílkoviny |
11.5
g
|
| Sůl |
0.4
g
|