Váš košík je zatím prádný
|
Pohanka je přirozeně bezlepková. Pohanková mouka je bohatá na vitaminy skupiny B, fosfor, vápník, železo a rutin. Je vhodnou surovinou pro kuchyň celiaka a všechny, kteří se rádi zdravě stravují. V kuchyni plně nahradí mouku pšeničnou. Využijeme ji do sladkých a slaných těst, polévek a omáček, placek, pomazánek, na zahuštění omáček. Dobře váže vodu a je zdrojem rutinu, který napomáhá prevenci cévních nemocí.
Název | na 100 g | na porci 400 g |
---|---|---|
Energie | 1594 kJ | 6376 kJ |
Energie | 381 kcal | 1524 kcal |
Tuky | 2.7 g | 10.8 g |
Nasycené mastné kyseliny v tucích | 0.4 g | 1.6 g |
Sacharidy | 71 g | 284 g |
Bílkoviny | 15 g | 60 g |
Buďte první, kdo se dozví o novinkách
a speciálních akcích.