Spodně kvašený dvanácti stupňový ležák nefiltrovaný Prokop uvařený tradičním způsobem – dekokcí, dvourmutově. Nejprodávanější a nejosvědčenějši pivo.
Pitná voda, hanácké ječné slady, žatecký chmel, pivovarské kvasnice.
Obiloviny obsahující lepek (1).
Snaha o výstavbu pivovaru v Neratově se datuje již k roku 1723, kdy se o ní neúspěšně pokoušel řád Servitů. Na ně začátkem milénia navázalo Sdružení Neratov ve snaze pomoci aktivitám, dnes nazývaných sociální podnik, zbudováním pivovaru jako zdrojem financí pro potřebné. Na projektech se začalo v roce 2007 a přípravy trvaly celých 10 let, než se podařilo stavbu dokončit a zahájit provoz. Vybudováním a zprovozněním pivovaru byla završena dlouholetá snaha Sdružení Neratov o obnovení tradičního poutního místa.
Optimální teplota skladování piva je 5°C – 10°C.