Procházet kategorie
Pesto z bazalky Hradecké delikatesy 170 g

Pesto z bazalky Hradecké delikatesy 170 g

Podívejte se na nabídku konkrétní prodejny, kde chcete nakoupit. Nákup si vyzvednete, nebo vám ho dovezeme domů. Chci nakoupit
Od 159 
Skladem na těchto prodejnách:
Brno Campus
Brno Semilasso
Brno Vaňkovka
Výrobce:
Hradecké Delikatesy
Země původu:
Česká republika
Kategorie:
Energie
3579 kJ
42.7 %
Tuky
91.8 g
131.1 %
Sacharidy
4.42 g
1.6 %
Vláknina
3.91 g
15.6 %
Bílkoviny
7.31 g
14.6 %
Sůl
0.01 g
0.2 %

Bazalkové pesto je jedna z nejznámějších italských omáček, původem z oblasti Ligurie. Název je odvozen z italského slova pestare = tlouci, mlátit. Tradiční příprava klasického pesta spočívá v rozdrcení a tření bazalkových listů v mramorovém hmoždíři dřevěnou paličkou. Tradičně se používá na ochucení těstovin v kombinaci se strouhaným sýrem typu parmezán, nebo k ochucení polévek, případně k masu. Taktéž je výborné i na topinky, jednohubky, bruschetty, tousty i do zeleninových polévek. Bazalka patří mezi nejoblíbenější bylinky středomořské kuchyně. Charakterizuje ji velmi aromatická, peprně nasládlá vůně. Pro svou výraznou chuť si získala oblibu i v naší kuchyni.

Bazalka min. 29%, extra panenský olivový olej, slunečnicový olej, MANDLE min. 12% , PINIE min. 6% , umeocet, citronová 100% šťáva.
Skořápkové plody (8).
K založení Hradeckých delikates v roce 2010 majitele spontánně dovedly okolnosti jejich životů. Objevili volnost a inspiraci k vytváření výrobků, které jsou originální, autentické a emocionálně propojené s lidmi. Od samého počátku je na jejich cestě řídí vlastní intuice. Odvážili se udělat něco, v co maximálně věří a vystoupili z hlavního proudu.
Skladujte mimo přímé slunce do 25 °C a po otevření v chladničce. Po otevření zkonzumujte do 14 dní.
Název na 100 g
Energie 2105 kJ
Energie 503 kcal
Tuky 54 g
Nasycené mastné kyseliny v tucích 6.7 g
Sacharidy 2.6 g
Cukry v sacharidech 0.8 g
Vláknina 2.29 g
Bílkoviny 4.3 g
Sůl 0.01 g
Zpět na začátek