Procházet kategorie
Pečený jaternicový prejt cca 400 g

Pečený jaternicový prejt cca 400 g

Podívejte se na nabídku konkrétní prodejny, kde chcete nakoupit. Nákup si vyzvednete, nebo vám ho dovezeme domů. Chci nakoupit
Od 209 
Od 209  za kg
Produkt momentálně bohužel není skladem.
Výrobce:
Řeznictví a uzenářství U DOLEJŠÍCH s.r.o., Na náměstí 97 Davle
Země původu:
Česká republika
Kategorie:

Jitrnicový prejt je zabijačková pochoutka z vepřového masa.

Prejt patří k tradičním pokrmům pravé, české zabijačky, která by se bez něj zaručeně neobešla. A U Dolejších ho dělají a chutná přesně tak, jako se dělával dříve. Vyrábí se stejně jako jitrnice, tedy z různých částí kvalitního, vepřového masa, do směsi se poté namelou čerstvá, syrová játra a přidá se sůl a aromatické koření. Právě díky játrům získá tato pochoutka na charakteristické chuti.

Použití

Určeno k přímé konzumaci. Jaternicový prejt ohřejte a podávejte s vařeným bramborem. 

Skladování

Skladujte v chladničce při teplotě 0–5 °C. Po otevření spotřebujte do 48 hodin.

 

vepřový bok 33%, vepřová hlava 21%, vepřový vývar 15%, vepřová játra 10%, PŠENIČNÁ BUCHTA (LEPEK), vepř.plíce 8%, kuchyňská sůl, směs koření, nejedlý obal.

energetická hodnota 1544KJ/373 kcal, tuky 34g, z toho nasycené mastné kyseliny 14g, sacharidy 2,6g, z toho cukry 1,2g, bílkoviny 14g, sůl 1,7g

Obsahuje obiloviny obsahující lepek.
Historie rodinné společnosti Dolejší se začala psát roku 1901, kdy si Jaroslav Dolejší, pradědeček současného majitele společnosti – Františka Dolejšího, splnil svůj sen s řeznickým a uzenářským obchůdkem. Jejich uzeniny se stále těší zachovaným, prvorepublikovým recepturám. Filozofie společnosti je postavena na třech pilířích, a to vítat nové trendy, ctít poctivé řeznické řemeslo a vážit si lidské práce.
Zpět na začátek