Váš košík je zatím prádný
|
Čerstvé ořechy jsou krémově bílé a mají sladkou chuť. Dají se jíst samotné nebo je můžete zakomponovat do sladkých i slaných pokrmů. Ořechy je možné pražit, namáčet a dokonce i nakládat.
Para ořechy získaly svůj název podle přístavu Pará v Brazílii, odkud se vyvážely do Evropy. Rostou na stromu, který se jmenuje juvie ztepilá. Jedná se pouze o divoce rostoucí strom, jelikož se ho nepodařilo domestikovat. Jeho plody jsou tobolky. Domorodí sběrači je sbírají a vyloupou z nich až 22 semen na jednu tobolku. Kromě potravinářství se někdy plody využívají na výkrm kaprů.
PARA OŘECHY jádra.
Název | na 100 g |
---|---|
Energie | 2745 kJ |
Energie | 656 kcal |
Tuky | 66 g |
Sacharidy | 12 g |
Cukry v sacharidech | 2.29 g |
Bílkoviny | 14 g |
Sůl | 0.01 g |
Buďte první, kdo se dozví o novinkách
a speciálních akcích.