Italská slanina vyráběná z nasoleného vepřového bůčku. Pancetta je často spojována s Itálií, ale vyrábí se i ve Španělsku. Liší se dle regionů. Vepřový bok se nasolí, dochutí pepřem a kořením a sváže se provázkem. Takto připravený se nechává zrát, dokud nezíská svou typicky růžovo-bílou barvu. Pancetta se podává buď jako čerstvě krájená na velmi tenké plátky s pečivem, nebo se krájí na kostičky, které pak dodají chuť omáčkám v těstovinách, ragú, pečeni, apod. Je základem těstovin carbonara. Tento výrobek se prodává už nakrájený našim panem řezníkem. Pokud si ho nakrájet nepřejete, napište nám, prosím, do poznámky v objednávce.
Buďte první, kdo se dozví o novinkách
a speciálních akcích.
Máte-li něco na srdci, ozvěte se nám:
Tel.:
+420 733 141 277 (Po-Pá, 8-17)
E-mail:
info@sklizeno.cz