Potravina nadupaná bílkovinami s využitím do sladkých lívanců, ale i do lahodných pomazánek k pivu. Tvarůžky si lze jednodušše vychutnat i s čerstvým chlebem.
Tvaroh, jedlá sůl, regulátory kyselosti E500, E170, mlékařské kultury.
Mléko((7)..
S rostoucí výrobou se zvyšoval počet pracovníků, kterých je v současnosti kolem 130, hlavně z Loštic a okolí. V prostorách dnešní A. W. spol. s r. o. v Lošticích se Olomoucké tvarůžky vyrábějí od r. 1876. Původní manufakturní výrobu zahájil Josef Wessels se svou manželkou. Živnost v r. 1897 převzal jejich syn Alois Wessels, (odtud název současné společnosti A. W.), který koupil vlastní dům, upravil dvorní trakt na Palackého 4 pro potřeby rozšiřující se tvarůžkárny. Výroba se rychle rozšiřovala, v r. 1912 měla firma již 36 zaměstnanců a do první světové války se firma A. W. stala největším výrobcem tvarůžků.
Uchovávejte v chladu.
Název |
na 100 g |
Energie |
531
kJ
|
Energie |
127
kcal
|
Tuky |
0.5
g
|
Nasycené mastné kyseliny v tucích |
0.3
g
|
Sacharidy |
2.6
g
|
Cukry v sacharidech |
0.4
g
|
Bílkoviny |
28
g
|
Sůl |
4.5
g
|