Váš košík je zatím prádný
|
Mandloň patří mezi stromy vynikající svým bohatým květenstvím, které plodí peckovice se zeleným chlupatým povrchem. Uvnitř peckovic najdeme zploštělé semeno s dírkovaným povrchem, které skrývá oblíbená jádra mandlí. Mandle jsou velmi bohaté na hořčík, který v kombinaci s vápníkem našemu tělu zaručuje pevnost nehtů, vlasů a zdravou pokožku. Dále je hořčík potřeba pro správnou činnost srdce a nervové soustavy, proto je konzumace mandlí často doporučována při nejrůznějších psychických poruchách a neurózách. Mandle pro nás však nejsou významné pouze díky vysokému obsahu hořčíku, ale jsou také bohaté na proteiny, vitamin B1, B6 a E. Pravidelná konzumace mandlí proto příznivě působí proti demineralizaci kostí nebo osteoporóze, dodává kostem a svalům pevnost a pomáhá nám překonávat únavu a deprese.
Název | na 100 g |
---|---|
Energie | 2632 kJ |
Energie | 629 kcal |
Tuky | 51 g |
Nasycené mastné kyseliny v tucích | 2.4 g |
Sacharidy | 13.8 g |
Cukry v sacharidech | 4.7 g |
Bílkoviny | 29 g |
Sůl | 0.1 g |
Buďte první, kdo se dozví o novinkách
a speciálních akcích.