Váš košík je zatím prádný
|
V mandlích se nachází velké množství argininu, který podporuje krevní oběh a napomáhá uvolňování cév. Ze všech ořechů mají mandle nejvyšší obsah živin, proto jsou také nazývány "královnou ořechů". Pravidelnou konzumací lze předejít cukrovce druhého typu, vyčistit cévy od cholesterolu, uklidnit nervový systém a podpořit trávení. Jejich konzumace je vhodná i při náročných zkouškách a těžkých poradách, jelikož podporují činnost mozku a soustředění. Jsou vhodné k přímé konzumaci i na vaření a pečení. Pokud z mandlí chceme vytěžit co nejvíce, měli bychom je konzumovat se slupkou.
Název | na 100 g |
---|---|
Energie | 2523 kJ |
Energie | 603 kcal |
Tuky | 55.3 g |
Nasycené mastné kyseliny v tucích | 4.59 g |
Sacharidy | 14 g |
Cukry v sacharidech | 4.7 g |
Vláknina | 12 g |
Bílkoviny | 22 g |
Buďte první, kdo se dozví o novinkách
a speciálních akcích.