Váš košík je zatím prádný
|
Prostě pravý chléb vyrobený s láskou a úctou k pekařskému umění.
Chléb je vyráběný tradičním způsobem – třístupňovým vedením kvasů z žitné mouky, pečený „postaru“, tedy na tvrdou kůrku a do měkka propečenou a vláčnou střídu. Díky tomu tento chléb nejen skvěle chutná, ale má i přirozeně velmi dobrou trvanlivost. Své jakostní charakteristiky si zachovává až několik dní od výroby, což ho v porovnání s dnešními rychlenými chleby povyšuje na něco víc, než jen pouhé „konzumní pečivo“. Speciální patentovaná technologie pečení ale propůjčuje tomuto chlebu mnohem víc, než jen „pouhé“ zvýšení spotřebitelského komfortu v podobě lepší trvanlivosti bez vysychání a negativních senzorických změn.
Chléb od Pana Koláčka se pyšní opravdu výjimečnými chuťovými vlastnostmi. Nebáli bychom se ho přirovnat spíše k dezertu, nebo zážitkové gastronomii, ale s tím rozdílem, že v tomhle případě se stáe bavíme o základní potravině s vynikající sytící a výživovou hodnotou.
Kromě příjemného chlebového aroma se vyznačuje krásně propečenou (nikoliv spečenou) kůrkou a v této kategorii nadstandardně jemnou a vláčnou střídou. Většina řemeslných formových žitných chlebů patří mezi těžší, méně vláčné a někdy až nepříjemně robustní a kyselé. U tohoto fešáka se můžete těšit nejen na velmi dobrou stravitelnost a skvělé nutriční hodnoty, ale také na pravý nefalšovaný gurmánský zážitek. Já se na takový produkt dívám jako na určitou formu umění a návrat k poctivým potravinám s příběhem.
PODMÍNKY SKLADOVÁNÍ
Chléb uchovávejte v chlebníku, v originálním balení nebo v čisté utěrce. Doporučená teplota pro skladování je 19–25 °C. Nikdy neskladujte v chladničce! Naopak při mrazírenských teplotách můžete chléb skladovat až několik měsíců, tedy při −18 °C v uzavřeném obalu.
Buďte první, kdo se dozví o novinkách
a speciálních akcích.