Kimchi je svěží, křupavý a tak akorát štiplavý korejský zelný salát, který pomalu kvasí do krásy. Nálož vitamínů, minerálů a probiotik s nízkým obsahem kalorií. V našem podání je navíc 100 % vegan – místo rybí omáčky používáme japonskou sójovku Kikkoman. Oproti verzi Natural v něm naleznete kousky šťavnatého fenyklu, který nejen dokonale zvýrazňuje chuť Kimchi, ale také podporuje vaši chuť k jídlu, působí jako skvělý antioxidant a pomáhá snadnějšímu trávení.
Pekingské zelí, červené zelí, červená ředkev, fenykl, jarní cibulka, fialová mrkev, česnek, zázvor, chilli vločky Gochugaru, sójová omáčka Kikkoman (voda, sójové boby, pšenice - lepek odstraněn při fermentaci), himálajská sůl, rýžový škrob.
Sójové boby (6).
'Co pro vás znamená jídlo? Pro mě bylo odjakživa jedním velkým dobrodružstvím,' říká Martin Kudera, zakladatel Farmy Živina. 'To, že nejíst blbě je základ, jsem se naučil hlavně od mé babičky. Od dětství mi připomínala, že jíst se má vše v rozumné míře, že přidávat ovoce a zeleninu do každodenního příjmu má smysl a že je strava stavebním kamenem dobrého bytí. Moje gastro obzory se rozšířily už v 10 letech při cestě s rodiči do Kanady k našim známým, kteří nás tam provedli vyhlášenými gastropodniky. Už před dvaceti lety jsem ochutnal první sushi, učil se jíst humra a rozpoznat čerstvé dary moře od těch mražených. Kanada a Havaj mé chutě rozmazlily natolik, že jsem po návratu už nikdy nevkročil do školní jídelny a více času začal trávit doma v kuchyni. Vzdělával jsem se a zkoumal, jaký vliv má jídlo na naše zdraví, ekologii, udržitelnost a celkovou budoucnost lidstva. S pátráním po superpotravinách a jejich využití jsem objevil také kimchi. Shodou okolností jsem ho poprvé ochutnal v japonské restauraci a nakonec si ho zamiloval díky mému vietnamskému kamarádovi, který studoval v Koreji. Tento mix asijských vlivů vlastně vystihuje i to, co mě na asijské kuchyni baví – kombinace různých chutí, konzistencí a textur v sobě skrývá ohňostroj požitků a vjemů,' dodává.
2-6 °C
Minimálně 4 měsíce.
Název |
na 100 g |
Energie |
159
kJ
|
Energie |
38
kcal
|
Tuky |
0.5
g
|
Sacharidy |
5.2
g
|
Cukry v sacharidech |
0.5
g
|
Vláknina |
3.1
g
|
Bílkoviny |
2.2
g
|
Sůl |
2.7
g
|