Váš košík je zatím prádný
|
Země: Rwanda
Region: Nyamagabe
Zpracovatelský závod: Gitega Hills
Nad. výška: 1600 m.n.m.
Odrůda: Red Bourbon
Zpracování: suché
Chuťový profil: Jahody, vanilka, karamelizované jablka.
Zpracovatelský závod Gitega Hill’s se nachází v Jižní provincii Rwandy na krásném místě v blízkosti Národního Parku Nyungwe Forest.
Majitelem závodu je místní rodák Bernard Uwitije. S naturálním zpracováním kávy má bohaté zkušenost a promyté kávy produkuje až od roku 2015.
Oblast s vysokou nadmořskou výškou a vulkanickou půdou má výborné podmínky pro pěstování a zpracování. Kávu vypěstovali drobní farmáři z okolí a přivezli ji ke zpracování do závodu Gitega.
Kávové třešně nejdříve putují do velké nádrže s vodou, kde se separují defektní a nezralé plody. K sušení se přemístí na africké postele, kde je každou hodinu pravidelně obracejí a na noc zakrývají. Sušení trvá přibližně 30 dní.
Buďte první, kdo se dozví o novinkách
a speciálních akcích.