Procházet kategorie
Káva Nicaragua- Los Nubarrones 300 g

Káva Nicaragua- Los Nubarrones 300 g

Podívejte se na nabídku konkrétní prodejny, kde chcete nakoupit. Nákup si vyzvednete, nebo vám ho dovezeme domů. Chci nakoupit
Od 419,90 
Produkt momentálně bohužel není skladem.
Kategorie:

Země: Nicaragua
Oblast: Mozonte, Nueva Segovia
Zpracovatelský závod: Los Nubarrones
Nad. výška: 1600 -1770 m.n.m.
Odrůda: Java
Zpracování: suché

Chuťový profil: Borůvky, broskve, luční kvítí, čokoládový dort

Od počátku se Mariano a jeho partner Emir rozhodli na rozloze 5,6 hektaru věnovat pěstování výhradně odrůdy java. Všechna káva se pěstuje v zákrytu místních druhů jehličnanů, guavy a ambroňů.

My jsme se pro tuto kávu rozhodli pro její skvělé chuťové vlastnosti a při finálním výběru nám hodně připomínala etiopské odrůdy zpracované naturální metodou. Můžete se těšit na sladký, ovocný a komplexní šálek kávy.

PRODUCENT

Farma Los Nubarrones byla zložena v roce 2012 Marianem Montealegrem v hodně nepřístupném terénu v okolí Cerro Mogoton, které je oblastí s nejvyšší nadmořskou výškou v Nikaragui.
Farma leží v nepřístupném terénu v nadmořské výšce od 1200 do 1300 m.n.m. Do dnešního dne k ní nevede pořádná přístupová cesta, ale výhledy z ní stojí za potíže se sem dostat. Jsou vskutku nádherné.

ZPRACOVÁNÍ

Všechna káva z farmy Los Nubarrones se zpracovává v místní zpracovatelské stanici Cafetos de Segovia, kde je dopravovaná hned po zběru.
Asi 80% kávy se zde zpracovává promytou metodou. Většina farmářu doručuje kávu již vyloupanou v tzv. wet parchment. Někteří ale dopravují celé třešně, a tak má Cefetos de Segovia kontrolu nad celkovým procesem zpracování.
Po vyloupání se kávy rozprostřou na betonové patio, které je pokryté černou síťovinou, aby káva neležela přímo na betonu. Sušení začína 5 – 6 dní na přímém slunci a následně je káva přesunuta na patia, která jsou z vrchu je zastíněná, aby nebyla vystavená přímému slunci. Pracovníci zpracovatelské stanice přehrnují kávu každé 3 – 4 hodiny, jelikož slunce je v této nízké nadmořské výšce( měně jak 900 m) opravdu silné a mohlo by tak způsobit praskání parchmentu( vnější obal), které se sebou nese následné riziko výskytu chuťových defektů.

ODRŮDA

I když je původ odrůdy java dodnes více méně nejasný, předpokládá se, že je příbuzná s odrůdou typica. Připomíná ji nejen  svým tvarem, ale i chuťovými vlastnostmi jako jsou citrusové ovoce nebo bílé květy.
Název je odvozen od indonéského ostrova Java, kde byla tato odrůda přivezena v roce 1928 pravděpodobně z Etiopie. Časem se stala oblíbenou právě v Nikaragui, kde jejím největším pěstitelem je známa kávová rodina Mierisch.
Pro své zdejší rozšířené pěstování je někdy označovaná jako JavaNica.

Jsme tátova pražírna kávy. Výběrové kafe z Ostravy. Malá rodinná firma, velký splněný sen.Táta poctivě praží, máma vášnivě ochutnává a přibývající děti všemu nadšeně přihlíží. Pečlivým a citlivým přístupem se snažíme vyzdvihnout přirozenou a jedinečnou chuť každé kávy. Každá totiž vyžaduje jiné pražení. Důležitým úkolem pražiče je vytvořit kávě její pražící profil. Určuje ho především změna teploty, přísunu vzduchu a doba pražení. I drobná úprava může změnit výslednou chuť a pražení proto představuje velmi soustředěný a pečlivý přístup. Neméně důležité jsou technologie se kterými pracujeme. Musí být hlavně spolehlivé a konzistentní. Proto pražíme na americké pětikilové pražičce IR-5 od společnosti Diedrich Roasters. Každé pražení zaznamenáváme do programu Cropster, abychom měli možnost kontroly a vše mohli zpětně dohledat. Veškerou kávu si podle naší chuti sami vybíráme a hledáme při tom její sladké, čisté a voňavé tóny. Vždy nás musí něčím vyjímečným oslovit.
Zpět na začátek