Procházet kategorie
Káva Nicaragua- Los Nubarrones 300 g

Káva Nicaragua- Los Nubarrones 300 g

Podívejte se na nabídku konkrétní prodejny, kde chcete nakoupit. Nákup si vyzvednete, nebo vám ho dovezeme domů. Chci nakoupit
Od 419,90 
Skladem na těchto prodejnách:
Brno Kamechy
Praha Harfa
Výrobce:
Father´s Coffee Roastery s.r.o., Mitrovická 128/66, Stará Bělá.
Kategorie:

Země: Nicaragua
Oblast: Mozonte, Nueva Segovia
Zpracovatelský závod: Los Nubarrones
Nad. výška: 1600 -1770 m.n.m.
Odrůda: Java
Zpracování: suché

Chuťový profil: Borůvky, broskve, luční kvítí, čokoládový dort

Od počátku se Mariano a jeho partner Emir rozhodli na rozloze 5,6 hektaru věnovat pěstování výhradně odrůdy java. Všechna káva se pěstuje v zákrytu místních druhů jehličnanů, guavy a ambroňů.

My jsme se pro tuto kávu rozhodli pro její skvělé chuťové vlastnosti a při finálním výběru nám hodně připomínala etiopské odrůdy zpracované naturální metodou. Můžete se těšit na sladký, ovocný a komplexní šálek kávy.

PRODUCENT

Farma Los Nubarrones byla zložena v roce 2012 Marianem Montealegrem v hodně nepřístupném terénu v okolí Cerro Mogoton, které je oblastí s nejvyšší nadmořskou výškou v Nikaragui.
Farma leží v nepřístupném terénu v nadmořské výšce od 1200 do 1300 m.n.m. Do dnešního dne k ní nevede pořádná přístupová cesta, ale výhledy z ní stojí za potíže se sem dostat. Jsou vskutku nádherné.

ZPRACOVÁNÍ

Všechna káva z farmy Los Nubarrones se zpracovává v místní zpracovatelské stanici Cafetos de Segovia, kde je dopravovaná hned po zběru.
Asi 80% kávy se zde zpracovává promytou metodou. Většina farmářu doručuje kávu již vyloupanou v tzv. wet parchment. Někteří ale dopravují celé třešně, a tak má Cefetos de Segovia kontrolu nad celkovým procesem zpracování.
Po vyloupání se kávy rozprostřou na betonové patio, které je pokryté černou síťovinou, aby káva neležela přímo na betonu. Sušení začína 5 – 6 dní na přímém slunci a následně je káva přesunuta na patia, která jsou z vrchu je zastíněná, aby nebyla vystavená přímému slunci. Pracovníci zpracovatelské stanice přehrnují kávu každé 3 – 4 hodiny, jelikož slunce je v této nízké nadmořské výšce( měně jak 900 m) opravdu silné a mohlo by tak způsobit praskání parchmentu( vnější obal), které se sebou nese následné riziko výskytu chuťových defektů.

ODRŮDA

I když je původ odrůdy java dodnes více méně nejasný, předpokládá se, že je příbuzná s odrůdou typica. Připomíná ji nejen  svým tvarem, ale i chuťovými vlastnostmi jako jsou citrusové ovoce nebo bílé květy.
Název je odvozen od indonéského ostrova Java, kde byla tato odrůda přivezena v roce 1928 pravděpodobně z Etiopie. Časem se stala oblíbenou právě v Nikaragui, kde jejím největším pěstitelem je známa kávová rodina Mierisch.
Pro své zdejší rozšířené pěstování je někdy označovaná jako JavaNica.

Zpět na začátek