Procházet kategorie
Káva Kolumbie Tolima Decaf 250 g

Káva Kolumbie Tolima Decaf 250 g

Podívejte se na nabídku konkrétní prodejny, kde chcete nakoupit. Nákup si vyzvednete, nebo vám ho dovezeme domů. Chci nakoupit
Od 219,90 
Skladem na těchto prodejnách:
Brno Olympia
Brno Semilasso
Brno Vaňkovka
Praha Břevnov
Zlín
Země původu:
Kolumbie
Kategorie:

Pražená káva bez kofeinu s chutí čokolády, třtinového cukru a zeleného jablka.

  • Země:Kolumbie
  • Region: Planadas, Tolima
  • Farma, zpracovatelský závod: Malí místní farmáři
  • Nadmořská výška: 1800m
  • Průměrná velikost farmy: 3hektary
  • Odrůda: Caturra, Castillo
  • Metoda zpracování:  Washed /Sugarcane decaf proces

Jak probíhá Sugarcane proces?

Tento proce je 100% nechemický a jeho obrovskou výhodou je to, že si káva zachová své přirozené chutě a vůni, jako je tomu u běžně zpracovaných káv.

  • Zelené nepražené kávové zrna se vytřídí a připraví ke zpracování.
  • Káva je před dekofeinací po dobu 30 minut v horké páře.
  • Nízkotlaký proces napařování otevřel póry kávy a umožnil tak extrakci kofeinu.
  • Káva se přemístí do roztoku vody a ethylacetátu (E.A.), přirozeně se vyskytující sloučeniny a rozpouštědla získaného fermentací cukrové třtiny.
  • Zelená káva je ponořena do rozpouštědla, které se přirozeně váže na soli chlorogenových kyselin v kávě, což umožňuje extrakci kofeinu.
  • Jakmile je káva nasycena, nádrž se vypustí a přidá se čerstvý roztok. To pokračuje asi 8 hodin.
  • Po extrakci posledního kofeinu se káva vyjme z roztoku a připraví se na další vaření v páře. Konečné nízkotlaké napařování odstraní zbývající stopy E.A.
  • Káva bez kofeinu se poté vysuší, fyzicky vyleští, aby byla zajištěna čistota, a zabalí se pro export. 
  • Zpět na začátek