Procházet kategorie
Káva Indie Plantation A 250 g

Káva Indie Plantation A 250 g

Podívejte se na nabídku konkrétní prodejny, kde chcete nakoupit. Nákup si vyzvednete, nebo vám ho dovezeme domů. Chci nakoupit
Od 209,90 
Skladem na těchto prodejnách:
Brno Campus
Brno Olympia
Brno Semilasso
Brno Vaňkovka
Praha Břevnov
Výrobce:
Coffeespot
Země původu:
Indie
Kategorie:
  • Země: Indická káva
  • Oblast: Karnataka - Malenadu, pohoří Western Gats
  • Farma: Mysore
  • Zpracování: Plně promyté / washed, ruční sběr
  • Nadm. výška: 1000 - 1500 m
  • Odrůda: Kent, Katimor, S.795
  • Chuť: sladká mléčná čokoláda, nízká acidita

O KÁVĚ

Zrna kávy Plantation A Mysore byla vybrána z různých plantáží podle velikosti a kvality zrna. Káva má střední tělo, v chuti převládá sladká mléčná čokoláda bez ovocných tónů s nízkou kyselostí. Pěstována je ve polostínu a sbírána ručně, poté zpracována mokrým procesem.

Mysore, také známá jako Karnataka, je jednou z hlavních indických oblastí pěstování kávy. Zde se produkuje více než polovina objemu národní kávy. Většinu z toho vypěstují drobní zemědělci. Menší část je vypěstována velkými výrobci.

Karnataka má tři geograficky odlišné zóny:

  • oblasti Malenadu s pohořím Western Ghats - zde se nachází většina velkých kávových plantáží
  • oblast Bayaluseeme s deskou Deccan
  • pobřežní oblasti Karavali 

BALENÍ A UCHOVÁNÍ KÁVY

Kávu výrobce denně praží po malých dávkách. Hned, jak je to možné, ji balí.
Díky tomu se čerstvá dostane až na váš stůl.

K balení používá speciální třívrstvé obaly s jednosměrným ventilem. Oxid uhličitý, který káva přirozeně uvolňuje, tak může volně odcházet. Vzduch však dovnitř neproniká, což brání zvětrávání a předčasnému stárnutí.

V domácích podmínkách doporučujeme uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.

 

Jsme rodinná pražírna kávy z Moravy. Pražení je „náš šálek kávy“. Káva nás baví a svým zákazníkům nasloucháme. Smíchali jsme nadšení pro kávu a zájem o její příznivce. Výsledkem je COFFEESPOT. Méně je více. Kávu denně pražíme po malých dávkách a hned jak je to možné ji balíme. Jedině tak je pro vás čerstvá a kvalitní.Známe původ kávových zrn. S dodavateli jsme v přímém kontaktu.
Zpět na začátek