Chuťový profil: Mučenka, Cherry Cola, krémové tělo
Země: Honduras
Region: Copan
Farma: El Triunfo
Nad. výška: 1200 m.n.m.
Odrůda: Parainema
Zpracování: suché, 72h macerace
Malá farma El Triunfo se nachází na dvou hektarech půdy v oblasti Las Pacayas v Corquin v regionu Copan. Majitelka Yolanda Urrea Arita řídí farmu spolu s manželem Luisem a třemi syny.Společně věří, že klíčem ke kvalitě je synergie kávy s okolním prostředím.
Na farmě hospodaří biodynamicky a podporují biologickou rozmanitost. Většina plochy je zarostlá původními a ovocnými stromy, které přitahují spoustu volně žijících živočichů od ptáků po divoké kočky.Na farmě také pěstují zeleninu a chovají krávy.
Jsme tátova pražírna kávy. Výběrové kafe z Ostravy. Malá rodinná firma, velký splněný sen.Táta poctivě praží, máma vášnivě ochutnává a přibývající děti všemu nadšeně přihlíží.
Pečlivým a citlivým přístupem se snažíme vyzdvihnout přirozenou a jedinečnou chuť každé kávy. Každá totiž vyžaduje jiné pražení. Důležitým úkolem pražiče je vytvořit kávě její pražící profil. Určuje ho především změna teploty, přísunu vzduchu a doba pražení. I drobná úprava může změnit výslednou chuť a pražení proto představuje velmi soustředěný a pečlivý přístup. Neméně důležité jsou technologie se kterými pracujeme. Musí být hlavně spolehlivé a konzistentní. Proto pražíme na americké pětikilové pražičce IR-5 od společnosti Diedrich Roasters. Každé pražení zaznamenáváme do programu Cropster, abychom měli možnost kontroly a vše mohli zpětně dohledat.
Veškerou kávu si podle naší chuti sami vybíráme a hledáme při tom její sladké, čisté a voňavé tóny. Vždy nás musí něčím vyjímečným oslovit.