Procházet kategorie
Káva Guatemala Erica Sanchez 300 g

Káva Guatemala Erica Sanchez 300 g

Podívejte se na nabídku konkrétní prodejny, kde chcete nakoupit. Nákup si vyzvednete, nebo vám ho dovezeme domů. Chci nakoupit
Od 399,90 
Skladem na těchto prodejnách:
Brno Olympia
Praha Dejvice
Výrobce:
Father´s Coffee Roastery s.r.o., Mitrovická 128/66 Stará Bělá
Země původu:
.
Kategorie:

Chuťový profil: sušené jahody, karamel, mléčná čokoláda

Země: Guatemala
Region: Huehuetenango
Farma: La Montaña
Nad. výška: 1700-1950 m.n.m.
Odrůda: Bourbon a Caturra
Zpracování: promyté s prodlouženou fermentací
Certifikace: Organic

 

Erika Sanchez vlastní 2,5 ha půdy v oblasti San Antonio Huista ve známém regionu Huehuetenango. Na své farmě La Montaña pěstuje kávu odrůd Caturra, Bourbon a Pache.
Metoda fermentace kterou Erika používá je jedinečná a učí se ji i ostatní farmáři z okolí, členové sdružení ACODIHUE (Sdružení pro integrační rozvojovou spolupráci Huehuetenango).

Erika nechává kávu za kontrolovaných podmínek sušit déle, aby tak zdůraznila její ovocné vlastnosti.

Erika je také součástí skupiny Red de Mujerez (anglicky – Network of Women). Tvoří ji 830 žen – producentek, které buď ovdověly během občanské války nebo jejich manželé uprchli ze země během kávové krize v zemi v letech 2001-2004. V komunitě se hovoří celkem 8 různými mayskými jazyky, což ukazuje rozmanitost kultury a jazyka v této oblasti Guatemaly. Farmářky spojuje také organické pěstování, výroba a používání přírodních hnojiv a metody likvidace rzi a škůdců. Sdružení ACODIHUE, stejně jako importér Falcon Coffee podporuje farmářky školením v metodách ekologického pěstování a zlepšování kvality produkce.

Jsme tátova pražírna kávy. Výběrové kafe z Ostravy. Malá rodinná firma, velký splněný sen.Táta poctivě praží, máma vášnivě ochutnává a přibývající děti všemu nadšeně přihlíží.

Pečlivým a citlivým přístupem se snažíme vyzdvihnout přirozenou a jedinečnou chuť každé kávy. Každá totiž vyžaduje jiné pražení. Důležitým úkolem pražiče je vytvořit kávě její pražící profil. Určuje ho především změna teploty, přísunu vzduchu a doba pražení. I drobná úprava může změnit výslednou chuť a pražení proto představuje velmi soustředěný a pečlivý přístup. Neméně důležité jsou technologie se kterými pracujeme. Musí být hlavně spolehlivé a konzistentní. Proto pražíme na americké pětikilové pražičce IR-5 od společnosti Diedrich Roasters. Každé pražení zaznamenáváme do programu Cropster, abychom měli možnost kontroly a vše mohli zpětně dohledat.

Veškerou kávu si podle naší chuti sami vybíráme a hledáme při tom její sladké, čisté a voňavé tóny. Vždy nás musí něčím vyjímečným oslovit.
Zpět na začátek