Váš košík je zatím prádný
|
Chuťový profil: sušené jahody, karamel, mléčná čokoláda
Země: Guatemala
Region: Huehuetenango
Farma: La Montaña
Nad. výška: 1700-1950 m.n.m.
Odrůda: Bourbon a Caturra
Zpracování: promyté s prodlouženou fermentací
Certifikace: Organic
Erika Sanchez vlastní 2,5 ha půdy v oblasti San Antonio Huista ve známém regionu Huehuetenango. Na své farmě La Montaña pěstuje kávu odrůd Caturra, Bourbon a Pache.
Metoda fermentace kterou Erika používá je jedinečná a učí se ji i ostatní farmáři z okolí, členové sdružení ACODIHUE (Sdružení pro integrační rozvojovou spolupráci Huehuetenango).
Erika nechává kávu za kontrolovaných podmínek sušit déle, aby tak zdůraznila její ovocné vlastnosti.
Erika je také součástí skupiny Red de Mujerez (anglicky – Network of Women). Tvoří ji 830 žen – producentek, které buď ovdověly během občanské války nebo jejich manželé uprchli ze země během kávové krize v zemi v letech 2001-2004. V komunitě se hovoří celkem 8 různými mayskými jazyky, což ukazuje rozmanitost kultury a jazyka v této oblasti Guatemaly. Farmářky spojuje také organické pěstování, výroba a používání přírodních hnojiv a metody likvidace rzi a škůdců. Sdružení ACODIHUE, stejně jako importér Falcon Coffee podporuje farmářky školením v metodách ekologického pěstování a zlepšování kvality produkce.
Buďte první, kdo se dozví o novinkách
a speciálních akcích.