Váš košík je zatím prádný
|
Chuťový profil: Sladké meruňky, jasmín, bergamot, černý čaj s medem
Stanice Bombe se nachází severně od vesnice Shantewene a je součástí „Daye Bensa Coffee“.
Farmáři, kteří dodávají kávu do tohoto zpracovatelského závodu, ji pěstují vysoko v krásném a bujném pohoří zvaném Bombe a odtud tedy pochází název.
Díky skvělé organizaci Bombe ji využívají producenti z komunit Shantawene, Bombe a Keramo své nejlepší třešně na místo Bombe.
Speciální zpracování (promyté se suchou fermentací), je variací na tradiční promytý způsob, ale využívá o hodně méně vody a je proto mnohem příznivější k živitnímu prostředí.
Tento způsob převzal majitel Asefa Dukamo z Guatemaly, kde jeho syn Kenean navštívil farmu La Esperanza v regionu Antigua a ohromilo ho jejich zpracování. (Los Volcanes Coffee)
Káva se klasicky zbavila slupky i dužiny, ale následná fermentace probíhala v klimaticky řízených nádržích za sucha.
Díky tomuto teplému a suchému prostředí, začíná káva fermentovat velmi brzy a to se projeví komplexností a výraznou sladkostí v chuti.
Buďte první, kdo se dozví o novinkách
a speciálních akcích.