Procházet kategorie
Káva Etiopie Bombe 300 g

Káva Etiopie Bombe 300 g

Podívejte se na nabídku konkrétní prodejny, kde chcete nakoupit. Nákup si vyzvednete, nebo vám ho dovezeme domů. Chci nakoupit
Od 369,90 
Skladem na těchto prodejnách:
Brno Olympia
Praha Dejvice
Výrobce:
Father´s Coffee Roastery s.r.o., Mitrovická 128/66 Stará Bělá
Země původu:
Etiopie
Kategorie:

Chuťový profil: Sladké meruňky, jasmín, bergamot, černý čaj s medem

Stanice Bombe se nachází severně od vesnice Shantewene a je součástí „Daye Bensa Coffee“.
Farmáři, kteří dodávají kávu do tohoto zpracovatelského závodu, ji pěstují vysoko v krásném a bujném pohoří zvaném Bombe a odtud tedy pochází název.
Díky skvělé organizaci Bombe ji využívají producenti z komunit Shantawene, Bombe a Keramo své nejlepší třešně na místo Bombe.

Speciální zpracování (promyté se suchou fermentací), je variací na tradiční promytý způsob, ale využívá o hodně méně vody a je proto mnohem příznivější k živitnímu prostředí.
Tento způsob převzal majitel Asefa Dukamo z Guatemaly, kde jeho syn Kenean navštívil farmu La Esperanza v regionu Antigua a ohromilo ho jejich zpracování. (Los Volcanes Coffee)
Káva se klasicky zbavila slupky i dužiny, ale následná fermentace probíhala v klimaticky řízených nádržích za sucha.

Díky tomuto teplému a suchému prostředí, začíná káva fermentovat velmi brzy a to se projeví komplexností a výraznou sladkostí v chuti.

Jsme tátova pražírna kávy. Výběrové kafe z Ostravy. Malá rodinná firma, velký splněný sen.Táta poctivě praží, máma vášnivě ochutnává a přibývající děti všemu nadšeně přihlíží.

Pečlivým a citlivým přístupem se snažíme vyzdvihnout přirozenou a jedinečnou chuť každé kávy. Každá totiž vyžaduje jiné pražení. Důležitým úkolem pražiče je vytvořit kávě její pražící profil. Určuje ho především změna teploty, přísunu vzduchu a doba pražení. I drobná úprava může změnit výslednou chuť a pražení proto představuje velmi soustředěný a pečlivý přístup. Neméně důležité jsou technologie se kterými pracujeme. Musí být hlavně spolehlivé a konzistentní. Proto pražíme na americké pětikilové pražičce IR-5 od společnosti Diedrich Roasters. Každé pražení zaznamenáváme do programu Cropster, abychom měli možnost kontroly a vše mohli zpětně dohledat.

Veškerou kávu si podle naší chuti sami vybíráme a hledáme při tom její sladké, čisté a voňavé tóny. Vždy nás musí něčím vyjímečným oslovit.
Zpět na začátek