Procházet kategorie
Káva Etiopie Bensa asefa 300 g

Káva Etiopie Bensa asefa 300 g

Podívejte se na nabídku konkrétní prodejny, kde chcete nakoupit. Nákup si vyzvednete, nebo vám ho dovezeme domů. Chci nakoupit
Od 419,90 
Produkt momentálně bohužel není skladem.
Výrobce:
Father´s Coffee Roastery s.r.o., Mitrovická 128/66 Stará Bělá
Země původu:
Etiopie
Kategorie:

Chuťový profil: Jahody, borůvky, Ibišek

Asefa Dukamo Korma je ředitelem a zakladatelem „Daye Bensa Coffee“ a tento lot je pojmenován po něm, na oslavu jeho dobré práce a přínosu celé kávové oblasti.
Do regionu Sidama, který je samým srdcem kávové země, se Asefa přestěhoval, když se rozhodl založit rodinu. Začal tady žít a pracovat ve městě Daye ve čtvrti Bensa a v roce 2002 zřídil mycí stanici Qonqana. Ve své době byla největší a nejpokročilejší stanicí v regionu a probíhala tam nejrůznější vzdělávací školení. Brzy nato postavil i druhou stanici na suché zpracování kávy.
Díky neustálým inovacím a přibývajícím certifikacím, jsou jeho farmy častým cílem kávových profesionálů.

Káva byla zpracována metodou „Red Honey“, která je v Etiopii poměrně vzácná.
Používají speciální ruční loupačku umožňující perfektní kontrolu nad množstvím dužiny, která zůstane na kávovém zrnku. Po oloupání se zrnka 10 až 12 dní sušila na vyvýšených postelích.

Jsme tátova pražírna kávy. Výběrové kafe z Ostravy. Malá rodinná firma, velký splněný sen.Táta poctivě praží, máma vášnivě ochutnává a přibývající děti všemu nadšeně přihlíží.

Pečlivým a citlivým přístupem se snažíme vyzdvihnout přirozenou a jedinečnou chuť každé kávy. Každá totiž vyžaduje jiné pražení. Důležitým úkolem pražiče je vytvořit kávě její pražící profil. Určuje ho především změna teploty, přísunu vzduchu a doba pražení. I drobná úprava může změnit výslednou chuť a pražení proto představuje velmi soustředěný a pečlivý přístup. Neméně důležité jsou technologie se kterými pracujeme. Musí být hlavně spolehlivé a konzistentní. Proto pražíme na americké pětikilové pražičce IR-5 od společnosti Diedrich Roasters. Každé pražení zaznamenáváme do programu Cropster, abychom měli možnost kontroly a vše mohli zpětně dohledat.

Veškerou kávu si podle naší chuti sami vybíráme a hledáme při tom její sladké, čisté a voňavé tóny. Vždy nás musí něčím vyjímečným oslovit.
Zpět na začátek