Mrkev má jasně oranžovou barvu a jemně nasládlou chuť. Je největším zdrojem karotenu, vitamínu A, B1 a B2.
Tato kořenová zelenina je lehce stravitelná, a proto je vhodná i pro děti a nemocné, kteří potřebují dietní stravu.
Použití
Mrkev můžete jíst syrovou. Skvěle doplňuje různé saláty, polévky, omáčky, pomazánky nebo masové směsi. Dá se z ní také připravit výborná mrkvová šťáva, mrkvové placičky nebo ji můžete jen podusit jako přílohu k masu. Mrkev lze využít i v dezertech. Výborný je mrkvový dort, který je velice oblíbený.
Buďte první, kdo se dozví o novinkách
a speciálních akcích.
Máte-li něco na srdci, ozvěte se nám:
Tel.:
+420 733 141 277 (Po-Pá, 8-17)
E-mail:
info@sklizeno.cz