Dezertní kozí sýr z biofarmy z Vysočiny je přírodní slaný sýr, který je jedinečnou delikatesou ve své kategorii.
Kozí MLÉKO, česnek max. 1%, jedlá sůl, čisté mlékárenské kultury, syřidlo.
Mléko (7).
Pastrňákovi jsou původem z Prahy, po pádu socialismu se ale život elektroinženýra, ekonomky a jejich syna Matěje zásadně změnil. Jako dědicové posledního majitele získali v restituci rozlehlé hospodářství v Ratibořicích u Jaroměřic nad Rokytnou na Moravě. Psal se rok 1992 a padlo rozhodnutí opustit Prahu. Pastrňákovi bez jakýchkoliv předchozích zkušeností odstartovali na tehdejší dobu neobvyklou produkci výrobků z kozího mléka. Začínali s dvěma kusy, dnes farma zaměstná 15 lidí, kteří pečují o 850 koz, z nichž 550 denně nadojí 1400 litrů mléka. Farma navíc funguje v rámci norem ekologického zemědělství v celém procesu výroby.
Skladujte při teplotě 2–6 °C a spotřebujte do data uvedeného na obalu.
Název |
na 100 g |
Energie |
1172
kJ
|
Energie |
280
kcal
|
Tuky |
21
g
|
Nasycené mastné kyseliny v tucích |
14
g
|
Sacharidy |
2.2
g
|
Cukry v sacharidech |
1.6
g
|
Bílkoviny |
20
g
|
Sůl |
0.9
g
|