Konečně demi glace je gastronomická maturita – zredukovaný vývar z hovězích, telecích a vepřových kostí, obohacený rajčatovým pyré, červeným vínem a sušenými švestkami. Je ideální jako univerzální základ a má tak hustou konzistenci, že ho ze sklenice dostanete jen lžící. K pití stačí naředit, osolit a ohřát.
99,9% Vývar z masa (hovězího, telecího), kostí (hovězích, telecích, vepřových), Mrkve, Cibule, CELERU, Petržele, Švestek, Koření; Rajský protlak (rajčatový protlak, voda), Červené víno (víno, OXID SIŘIČITÝ)
Obsahuje celer a oxid siřičitý.
Jsou to tři kluci. Jarda Vácha dělá firemní consulting, jeho brácha Honza je softwarový specialista a Jakub Gruber je grafický designér. Co mají společného? Všichni jezdí na longboardu a všichni milují vaření. Od počítačů si utíkají odpočinout do kuchyně. Když si jednou takhle utekli do Francie za jídlem a surfováním, Jardu napadlo, že nám na trhu schází jeden produkt ? poctivý vývar bez chemie a nesmyslů. Ze začátku to nebrali moc vážně, ale čím dál víc si začínali uvědomovat, jak moc by ho vlastně v regálech sami chtěli. Když se kluci vraceli, měli už vymyšlený název, sháněli recepty a plánovali první vaření...
Název |
na 100 g |
Energie |
297
kJ
|
Energie |
71
kcal
|
Tuky |
0.3
g
|
Nasycené mastné kyseliny v tucích |
0.3
g
|
Sacharidy |
5
g
|
Cukry v sacharidech |
1
g
|
Bílkoviny |
4.8
g
|
Sůl |
0.3
g
|