Speciální chléb vyráběný řemeslnným způsobem. Oceněno značkou Podkrkonoší regionální produkt.
žitná mouka, směs (bobtnavá mouka (žitná, kukuřičná), sušený žitný kvas, žitná mouka, bramborová mouka, pšeničná mouka, emulgátor (řepkový lecitin), cukr, řepkový olej, stabilizátor (guma guar., E466), glukózový sirup, mléčná bílkovina, látka zlepšující mouku (kyselina askorbová), enzymy), droždí, sůl, pekařský přípravek (Regulátor kyselosti /kyselina citronová/ E 330, řepkový olej)
Obsahuje obiloviny obsahující lepek (1).
V roce 1991 J. Rýdl založil živnost pekař-cukrář. Od ledna 2005 je pekárna přetransformována na společnost s ručením omezeným, nadále však zůstává firmou spíše rodinného charakteru, i když na provozu celé pekárny se podílí cca dvacet zaměstnanců.