Speciální chléb vyráběný řemeslnným způsobem. Oceněno značkou Podkrkonoší regionální produkt.
Pšeničná mouka, zlepšující přípravek (cukr, škrob /bramborový/ E 1414, emulgátor E 472e, ječná sladová moučka, stabilizátor E 170, enzymy, antioxidant E 300), směs (pšeničná mouka celozrnná, trhanka žitná, pšeničný lepek, sójová drť, žitná mouka, ovesné vločky, lněné semínko, karamelový slad, ztmavovací přípr., cukr, kmín, sůl, pšeničná mouka, emulgátor E322 /lecitin/,E471, sójová mouka, látka zlepšující mouku E300, enzym amylasa), droždí, sůl, sezam, dýňové semínko, slunečnicové semínko, přípravek (technicky ošetřené žito), směs (pšeničná mouka celozrnná, trhanka žitná, pšeničný lepek, pražená sójová drť, žitná mouka, ovesné vločky, lněné semínko, karamelový slad, ztmavovací přípr., cukr, kmín celý, sůl, pšeničná mouka, emulgátor E322 /lecitin/,E471, sójová mouka, látka zlepšující mouku E300, enzym amylasa), droždí, sůl, vepřové sádlo
Obsahuje obiloviny obsahující lepek (1) a sóju (6).
V roce 1991 J. Rýdl založil živnost pekař-cukrář. Od ledna 2005 je pekárna přetransformována na společnost s ručením omezeným, nadále však zůstává firmou spíše rodinného charakteru, i když na provozu celé pekárny se podílí cca dvacet zaměstnanců.