Speciální špaldový chléb vyráběný řemeslnným způsobem. Oceněno značkou Podkrkonoší regionální produkt.
Směs (Špaldová mouka, sušený žitný kvas (žitná mouka, startovací kultura), špaldová sladová mouka, špaldový celozrnný šrot, špaldová celozrnná mouka, pšeničný lepek, sůl, žitná sladová mouka, sušená syrovátka, zahušťovadlo (E412), cukr, sladový extrakt (ječný slad, voda), pšeničné otruby, emulgátor (E471), hroznový koncentrát, látka zlepšující mouku (E300), enzymy), žitná mouka, droždí, žitný kvas
Obsahuje obiloviny obsahující lepek (1).
V roce 1991 J. Rýdl založil živnost pekař-cukrář. Od ledna 2005 je pekárna přetransformována na společnost s ručením omezeným, nadále však zůstává firmou spíše rodinného charakteru, i když na provozu celé pekárny se podílí cca dvacet zaměstnanců.