Speciální chléb vyráběný řemeslnným způsobem. Oceněno značkou Podkrkonoší regionální produkt.
Směs (Ječná celozrnná mouka, ovesná trhanka, pšeničný lepek, slunečnice, sušený žitný a pšeničný kvas (mlýnské žitné výrobky, žitná sladová mouka, pšeničná mouka, startovací kultura), pšeničná mouka, sůl, cukr, bramborové vločky, zahušťovadlo (E412), směs koření, enzymy, látka zlepšující mouku (E300)), pšeničná mouka, slunečnicový olej, droždí
Obsahuje obiloviny obsahující lepek (1).
V roce 1991 J. Rýdl založil živnost pekař-cukrář. Od ledna 2005 je pekárna přetransformována na společnost s ručením omezeným, nadále však zůstává firmou spíše rodinného charakteru, i když na provozu celé pekárny se podílí cca dvacet zaměstnanců.