Váš košík je zatím prádný
|
Tato zdravá a chutná zelenina je populární hlavně ve středomořské kuchyni a Americe. K nám si cestičku vyšlapává velmi pomalu. Je nedílnou součástí zdravé stravy a zdrojem vitaminů a minerálů. Má mnohem více vitaminu C než např. citrusy, obsahuje vitamíny B-komplex, A, K, E, minerály fosfor, vápník, draslík a zinek, pomáhá tělu zbavovat se škodlivých toxinů, najdeme v něm Apigenin, flavonoid, který brání růstu nádorů, vysoký obsah nerozpustné vlákniny, pomáhá při trávení, povzbuzuje metabolismus, působí zásadotvorně.
Použití
Ideálně bychom měli celer konzumovat syrový, v salátech, nebo ho jen tak přikusovat k masu. Nejvíc našemu tělu dodá v podobě šťávy k snídani. Ale samotná chuť není nejlahodnější, proto k rozmixovanému celeru přidejte trochu čerstvě vymačkané jablečné šťávy.
Řapíkatý celer se hodí do dipů, zakysanou smetanu ochutíme bylinkami (bazalka, kopr, najemno pokrájený řapíkatý celer), přisolíme a přidáme dle chuti česnek. Podáváme ke grilovanému masu nebo bramborám.
Buďte první, kdo se dozví o novinkách
a speciálních akcích.