Bujónka - pasta do pokrmů
Bujónka - zdravé, bezlepkové ochucovadlo pokrmů bez chemického ošetření. Použití - polévka, přílohy, omáčky, maso, pomazánky.
Doporučená teplota pro skladování: 10 až 25 °C.
zelenina 83% (mrkev, CELER, cuketa,rajče, cibule, petržel, petrželová nať, česnek), hrubozrnná mořská sůl 12%, Horský sýr 5% (MLÉKO, mlékárenská kultura, syřidlo, jedlá sůl, lysozym), olivový olej, bobkový list.
Obsahuje celer a mléko.
Na počátku byly tři sestry - Kateřina, Lenka a Anička, které chtěly po ukončení mateřské dovolené začít dělat něco smysluplného. „A tak nás napadla inovace starého rodinného receptu, zeleninové pasty,“ říká Lenka Vlasáková z Kostelce na Hodonínsku.
Vymyslely skvělý název, zeleninovou pastu rozšířily o další druhy, začalo testování a nový výrobek byl na světě – přírodní dochucovací pasta, Bujónka. To vše vyneslo Lence Vlasákové titul Živnostník roku 2020 Jihomoravského kraje.