Váš košík je zatím prádný
|
Vyzrálý, smažený a ochucený tempeh jediněčné chuti. Je vhodný studenou i teplou kuchyni. Může obsahovat červené skvrny, které jsou projevem dozrání a nejsou vůbec na závadu.
Tempeh nebo také tempe je javánský potravinový produkt, který je tvořen sójou a vzniká fermentací. Uvařené sojové boby jsou naloženy do kultury Rhizopus oligosporus nebo Aspergillus oryzae a ta jimi proroste, spojí je a vytvoří tvrdou konzistenci bílé barvy.
Název | na 100 g | na porci 260 g |
---|---|---|
Energie | 1243 kJ | 3231 kJ |
Energie | 297 kcal | 772.2 kcal |
Tuky | 20.5 g | 53.3 g |
Nasycené mastné kyseliny v tucích | 1.7 g | 4.42 g |
Sacharidy | 10.8 g | 28.08 g |
Cukry v sacharidech | 1.9 g | 4.94 g |
Bílkoviny | 17.2 g | 44.72 g |
Sůl | 0.8 g | 2.08 g |