Váš košík je zatím prádný
|
Mletá skořice v biokvalitě, používá se k ochucení. Má velmi příjemnou vůni a jemně nasládlou chuť. Hodí se především do sladkých pokrmů
Skořici uplatníte především v dezertech, skvěle chutná například s ořechy, hruškami a jablky. Dobře se hodí též k dýni. Skořicí můžete okořenit i pečené kuře. Chutné je také živočišné nebo rostlinné mléko ochucené medem a skořicí. Med obecně v kombinaci se skořicí bude vždy dobrá volba. Skořice je důležitým základem perníkového koření a tradiční součástí české žemlovky. Se skořicí si budou rozumět i švestky a povidla.
Skořice se je namletá kůra skořicovníku, což je stálezelený tropický strom. Skořicovník je člověku známý již přes 6000 let a první zmínky o něm pochází z Číny. Na českém území skořici používáme od 15. století. Z listů, větví a květů stromu se získává skořicový olej, který se využívá k výrobě léčivých prostředků. Kůra se kromě potravinářství používá také při výrobě voňavek, kosmetiky, likérů nebo léků.
Buďte první, kdo se dozví o novinkách
a speciálních akcích.