Kozí BIO kefír z mléka z ekologického chovu koz. Surovinou pro výrobu kefíru je pasterované kozí mléko nejvyšší kvality, které je zakysáno kefírovou kulturou. Kefír má lahodnou kyselou chuť.
Paterované kozí BIO mléko, mlékárenská kultura; tuk min. 2,7%.
Mléko (7).
Pastrňákovi jsou původem z Prahy, po pádu socialismu se ale život elektroinženýra, ekonomky a jejich syna Matěje zásadně změnil. Jako dědicové posledního majitele získali v restituci rozlehlé hospodářství v Ratibořicích u Jaroměřic nad Rokytnou na Moravě. Psal se rok 1992 a padlo rozhodnutí opustit Prahu. Pastrňákovi bez jakýchkoliv předchozích zkušeností odstartovali na tehdejší dobu neobvyklou produkci výrobků z kozího mléka. Začínali s dvěma kusy, dnes farma zaměstná 15 lidí, kteří pečují o 850 koz, z nichž 550 denně nadojí 1400 litrů mléka. Farma navíc funguje v rámci norem ekologického zemědělství v celém procesu výroby.
Skladujte při teplotě 2–6 °C a spotřebujte do data uvedeného na obalu.
Název |
na 100 g |
Energie |
251
kJ
|
Energie |
60
kcal
|
Tuky |
3.1
g
|
Nasycené mastné kyseliny v tucích |
2.29
g
|
Sacharidy |
3.9
g
|
Cukry v sacharidech |
2.1
g
|
Bílkoviny |
3.5
g
|
Sůl |
0.1
g
|