|
Váš košík je zatím prádný
|
Jáhly jsou šetrně oloupaná a vyleštěná zrnka prosa setého. Jsou velmi chutné a navíc přirozeně bezlepkové. Jsou vhodné pro přípravu kaší a pro zapékání. Jáhly propláchněte a spařte alespoň dvakrát horkou vodou (odstraníte tak nahořklou chuť). Jáhly propláchněte a spařte alespoň dvakrát horkou vodou (odstraníte tak nahořklou chuť). Vařte v osolené vodě s kapkou oleje bez míchání 15 min v poměru 1:2 (jáhly:voda).
| Název | na 100 g | na porci 500 g |
|---|---|---|
| Energie | 1510 kJ | 7552 kJ |
| Energie | 361 kcal | 1805 kcal |
| Tuky | 3.9 g | 19.5 g |
| Nasycené mastné kyseliny v tucích | 0.9 g | 4.5 g |
| Sacharidy | 69 g | 345 g |
| Cukry v sacharidech | 1.4 g | 7 g |
| Vláknina | 3.8 g | 19 g |
| Bílkoviny | 11 g | 55 g |
| Sůl | 0.01 g | 0.05 g |