Váš košík je zatím prádný
|
Nízký roštěnec , lidově roštěnka je libovější část masa s menším obsahem tuku. Jedná se o velmi kvalitní, šťavnaté maso, vhodné na anglický roastbeef nebo k přípravě steaků. Veškerá masa z MeatPoint prochází procesem tzv. staření (zrání masa), kdy se hovězí maso stává křehčí a získává výraznější chuť.
Důležitým faktorem pro správné zrání masa je technologická kázeň při porážce a následném zpracovávání. Zvířata jsou na našich jatkách porážena šetrným bezstresovým způsobem a hovězí čtvrtě pak zrají ve visu 2-3 týdny ve zrárnách za specifických podmínek (cirkulace vzduchu, teplota, vlhkost) tzv. zrání na sucho. Po této fázi se čtvrtě bourají na jednotlivé šály, které se vakuují. Ve vakuu dochází k tzv. mokrému zrání, kde maso dál křehne a stává se výraznější.
Před grilováním nechejte maso získat pokojovou teplotu a teprve pak grilujte. Raději pozvolna než z prudka a nezapomeňte po ugrilování nechat maso odpočinout, aby se rovnoměrně uvnitř rozprostřela šťáva.
Buďte první, kdo se dozví o novinkách
a speciálních akcích.