Procházet kategorie
BIO Hovězí roštěná

BIO Hovězí roštěná

Podívejte se na nabídku konkrétní prodejny, kde chcete nakoupit. Nákup si vyzvednete, nebo vám ho dovezeme domů. Chci nakoupit
Od 699 
Od 629,10  za kg
Skladem na těchto prodejnách:
Brno Campus
Brno Vaňkovka
Praha Dobřichovice
Praha Nový Smíchov
Výrobce:
MeatPoint
Země původu:
Česká republika
Kategorie:

Nízký roštěnec , lidově roštěnka je libovější část masa s menším obsahem tuku. Jedná se o velmi kvalitní, šťavnaté maso, vhodné na anglický roastbeef nebo k přípravě steaků. Veškerá masa z MeatPoint prochází procesem tzv. staření (zrání masa), kdy se hovězí maso stává křehčí a získává výraznější chuť.

Důležitým faktorem pro správné zrání masa je technologická kázeň při porážce a následném zpracovávání. Zvířata jsou na našich jatkách porážena šetrným bezstresovým způsobem a hovězí čtvrtě pak zrají ve visu 2-3 týdny ve zrárnách za specifických podmínek (cirkulace vzduchu, teplota, vlhkost) tzv. zrání na sucho. Po této fázi se čtvrtě bourají na jednotlivé šály, které  se vakuují. Ve vakuu dochází k tzv. mokrému zrání, kde maso dál křehne a stává se výraznější.

Před grilováním  nechejte maso získat pokojovou teplotu a teprve pak grilujte. Raději pozvolna než z prudka a nezapomeňte po ugrilování nechat maso odpočinout, aby se rovnoměrně uvnitř rozprostřela šťáva.

Hovězí maso
Zpět na začátek