Váš košík je zatím prádný
|
Hovězí zadní je nejnamáhanější část zadní kýty. Má tedy hrubší svalové vlákno, ale i přesto dokáže být skvělé v kuchyni. Vyžaduje větší péči a musí se déle tepelně upravovat, ale pokud ho správně připravíte, bude krásně libové. Lze krásně plátkovat, takže se používá na rolády či ragú. My ho ale nejvíc milujeme v podobě výpečků na česneku s knedlíkem a špenátem.
Před přípravou rozbalte a nechte maso dýchat při pokojové teplotě – získá zpět růžovou barvu. Bourané a balené v dokonalých hygienických podmínkách, proto netřeba oplachovat vodou – zbytečně ji maso natáhne a bude tuhé. A budete-li ho péct či dusit, doporučujeme krátce orestovat ze všech stran, aby se štáva držela uvnitř.
Buďte první, kdo se dozví o novinkách
a speciálních akcích.