Hovězí přední bez kosti má jemné vlákno, ale jilikož jde dost namáhaný sval, potřebuje více času na změknutí. Hodí se tedy k pečení vcelku, nakrájená na kostky je vhodná k přípravě gulášů či perkeltů, plátky se výborně hodí na španělské ptáčky. Veškerá masa z MeatPoint prochází procesem tzv. staření (zrání masa), kdy se hovězí maso stává křehčí a získává výraznější chuť.
Důležitým faktorem pro správné zrání masa je technologická kázeň při porážce a následném zpracovávání. Zvířata jsou na našich jatkách porážena šetrným bezstresovým způsobem a hovězí čtvrtě pak zrají ve visu 2-3 týdny ve zrárnách za specifických podmínek (cirkulace vzduchu, teplota, vlhkost) tzv. zrání na sucho. Po této fázi se čtvrtě bourají na jednotlivé šály, které se vakuují. Ve vakuu dochází k tzv. mokrému zrání, kde maso dál křehne a stává se výraznější.
Buďte první, kdo se dozví o novinkách
a speciálních akcích.
Máte-li něco na srdci, ozvěte se nám:
Tel.:
+420 733 141 277 (Po-Pá, 8-17)
E-mail:
info@sklizeno.cz