Procházet kategorie
BIO Hovězí maso přední

BIO Hovězí maso přední

Podívejte se na nabídku konkrétní prodejny, kde chcete nakoupit. Nákup si vyzvednete, nebo vám ho dovezeme domů. Chci nakoupit
Od 332,10 
Od 369  za kg
Skladem na těchto prodejnách:
Brno Josefská
Brno Olympia
Praha Břevnov - Bělohorská
Praha Dejvice
Praha Dobřichovice
Praha Harfa
Praha Chodov
Praha Nový Smíchov
Praha Nusle
Výrobce:
MeatPoint
Země původu:
Česká republika
Kategorie:

Hovězí přední bez kosti má jemné vlákno, ale jelikož jde o dost namáhaný sval, potřebuje více času na změknutí. Hodí se tedy k pečení vcelku, nakrájené na kostky je vhodné k přípravě gulášů či perkeltů, plátky se výborně hodí na španělské ptáčky.

Veškerá masa z MeatPoint prochází procesem tzv. staření (zrání masa), kdy se hovězí maso stává křehčí a získává výraznější chuť.

Důležitým faktorem pro správné zrání masa je technologická kázeň při porážce a následném zpracovávání. Zvířata jsou na našich jatkách porážena šetrným bezstresovým způsobem a hovězí čtvrtě pak zrají ve visu 2–3 týdny ve zrárnách za specifických podmínek (cirkulace vzduchu, teplota, vlhkost) tzv. zrání na sucho. Po této fázi se čtvrtě bourají na jednotlivé šály, které  se vakuují. Ve vakuu dochází k tzv. mokrému zrání, kde maso dál křehne a stává se výraznější.

Hovězí maso
Zpět na začátek