Váš košík je zatím prádný
|
Granátové jablko pochází původně z malého ostrova Sokotra u pobřeží Somálska. Je až 12 cm velké, slupka je žluto oranžová až tmavě červená a je tvrdá a tlustá. Pod slupkou je šest až dvanáct pouzder, v nichž se ve sladkém červeném, bílém či růžovém rosolovitém míšku nachází četná semena. Celkový počet semen v jednom plodu zpravidla přesahuje 6. Chuť je sladko kyselá, jemně svíravá a semena jsou velmi aromatická. Čím je slupka tenčí, tím je jablko sladší. Sezóna je od září do února. Granátová jablka obsahují cca 77 % vody, velké množství sodíku a cukrů, dále vitamíny B a C. Jedlé části granátových jablek mohou působit projímavě.
Buďte první, kdo se dozví o novinkách
a speciálních akcích.