Váš košík je zatím prádný
|
Sladké koření na chleba? Selský chléb bez fenyklu si ani neumíme představit: sladce-aromatická semínka dávají tmavému chlebu a pečivu jeho nezaměnitelnou chuť. V kombinaci s tučnou rybou jako je losos, makrela nebo sleď a čerstvou limetkovou nebo citronovou šťávou, vznikne chuť, která gurmány v okamžiku přenese ke stolu v Toskánsku. S rozdrcenými semínky se v létě dají vykouzlit chutné salátové dresingy, v zimě se výborně hodí k prohřívajícím jehněčím pokrmům. Semínka fenyklu se ale objevují také v různých curry směsích. Lze je také nakličit ? Klíčky dochutí každý zelený salát. Semínka je dobré před použitím opražit na pánvi bez tuku a následně je možné je rozdrtit v hmoždíři. Vznikne tak nejlépe jeho jemně nasládlé aroma. Skladujte v suchu a chladu.
Buďte první, kdo se dozví o novinkách
a speciálních akcích.