Dýně máslová údajně pochází ze Střední nebo Jižní Ameriky. Byla konzumována již Inky a běžnou potravinou je dodnes také v jižní Africe. Dýně máslová je typická hruškovitým tvarem a světle oranžovou tuhou slupkou. Na délku měří cca 2 cm a je zakončena dužnatou zelenavou stopkou. Dužina zralé dýně je sytě oranžová, konzistencí podobná cuketě nebo okurce, ovšem zpravidla je o něco tužší. Chuť a vůně je nasládlá a jemně aromatická. Dýně je dobrým zdrojem vlákniny, vitamínu A a C, hořčíku, vápníku a draslíku. Díky dobré stravitelnosti vařené dužiny a absenci alergenů je máslová dýně vhodná i jako jeden z prvních zeleninových příkrmů pro kojence.
Buďte první, kdo se dozví o novinkách
a speciálních akcích.
Máte-li něco na srdci, ozvěte se nám:
Tel.:
+420 733 141 277 (Po-Pá, 8-17)
E-mail:
info@sklizeno.cz